Schietsportverenigingen blijven grotendeels gesloten

De wettelijke verplichting, in verband met de coronacrisis, tot sluiting van alle sportverenigingen en sportaccommodaties (en dus ook schietsportverenigingen) is verlengd tot 20 mei 2020.

Daarop is voor de sport wel een uitzondering gemaakt voor de zogenaamde jeugdsporters. Die uitzondering komt erop neer dat met ingang van 29 april 2020 jongeren tot en met 18 jaar in verenigingsverband hun sport weer mogen beoefenen, mits die beoefening buiten plaatsvindt en de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. In de schietsport zijn er niet veel jeugdige sportschutters, maar tot en met 18 jaar zijn dat toch nog ruim 1.200 jeugdsportschutters, verdeeld over bijna 300 schietsportverenigingen. Lees verder bij de KNSA

  • Aangemaakt op .

Tijdens coronacrisis worden verloven verlengd

De Nationale Politie heeft de KNSA laten weten dat, als gevolg van de sluiting van de afdelingen Korpscheftaken in verband met het coronavirus, wapenverloven niet verlengd kunnen worden. Als gevolg daarvan ontstaat een situatie dat sportschutters die hun verlof niet kunnen verlengen, onbevoegd wapens voorhanden hebben.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Tijdelijke sluiting ivm Corona

Ondanks dat iedereen de media volgt, en op de hoogte is van al het nieuws rondom de pandemie wil ik u hierbij toch op de hoogte stellen van het overleg binnen het bestuur van de VvUS. Op 12-03-2020 is er een persconferentie geweest van de Minister President betreffende het COVID-19 virus beter bekend als Corona. Hierin is het volgende besproken:

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Wijziging verlengen verlof

Met ingang van 1 december 2019 gaat de werkwijze van de verlenging van uw jachtakte en/of wapenverlof veranderen.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Afdelingen Korpscheftaken i.v.m. coronavirus gesloten

De Nationale Politie heeft de KNSA laten weten dat in verband met de crisis rondom het coronavirus, de politie afdeling Korpscheftaken tot nader order geen aanvragen voor wapenverloven en verlengingen van wapenverloven in behandeling neemt.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Vacature Leerling Geweermaker

Bij PIROSPORT zijn ze dagelijks bezig met het ontwikkelen en produceren van de mooiste customgeweren voor klanten over de hele wereld. Daarnaast repareren ze pistolen en geweren voor klanten en verenigingen.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Verhuizing bijzondere wetten Rotterdam

Thans is de publieksfunctie van het team KC-taken (bijzondere wetten) verhuist naar Veilingweg 66 (boezembocht) te Rotterdam.
Dit betekent voor u dat vanaf 17 augustus 2015 voor alle lokethandelingen op afspraak terecht kunt op het nieuwe bezoekadres.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

Meer artikelen...

Vereniging van Unilever Scherpschutters - Privacyverklaringen